www.cursillo.hu

2021 Országos Ultreya

2021-08-12:

Kedves Cursillista Testvérek!

Néhány hét és valósággá válik, amire hosszú ideje készülünk.

Imáink meghallgatásra találtattak, és szeptember 5-n Budapesten kezdetét veszi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Jól lehet, hosszú volt a felkészülési idő, de örülök, hogy lelkesedésetek parazsa nem került hamu alá.

Örömmel hallgattam ma a Kossuth rádió délelőtti adásában dr. Erdő Péter bíboros, érsek atya beszámolóját, hogy mi minden vár azokra, akik regisztráltak a kongresszus programjaira. Olyan tűzzel beszélt, hogy aki hallgatta, legszívesebben már ott lenne. Ezzel a lelkesedéssel küldöm nektek szeretettel az augusztusi hírlevelet, ami kicsit visszatekintő a mögöttünk lévő eseményekre, és egyúttal iránymutatást is ad az előttünk álló eseményekhez. Kiegészítésképpen sok gyakorlati információt is találtok benne a NEK-kel kapcsolatosan. Forgassátok buzgón, figyelmesen, és aki még nem regisztrált, tegye meg!

Szeretettel és nyomatékkal kérlek benneteket, hogy a Hírlevelet küldjétek tovább az egyházmegyei levelezőlistákra.

De colores, Szűcs Imre atya2021-05-24:

Kedves Cursillista Testvérek!

2020. a lemondások éve volt. Reméljük 2021. jobban alakul a cursillós közösségeinkben is. Terveink szerint júniusban az Esztergom – Budapest egyházmegyében 2 férfi és 1 női, illetve a Kaposvári egyházmegyében 1 női cursillo megtartásával újra indulnak a programok. Hosszan, hol nagy lelkesedéssel, hol elkeseredéssel, bizonytalansággal, most ismét a várakozás örömével készültek a munkatársi közösségek. Imáinkkal, palancakkal (magyarcursillo@gmail.com) kísérjük őket! Még néhány hely mindegyik cursillón van, apostolkodjatok, sokaknak van szükségük lelki feltöltődésre.

Tavaly a GECC Cursillós Európa Titkárságtól felkérést kaptunk, hogy 2021. szeptember 11-én Európai Ultreyát szervezzünk. Sajnos az idő még mindig nem alkalmas erre, a pandémia miatt nagyon alacsony a külföldi résztvevők száma. Így az Európai Ultreyát tovább halasztjuk, de továbbra is mi maradunk a szervezői a találkozónak. Mellékletben megtaláljátok Alvaro Martinez, a GECC vezetőjének magyar nyelvű levelét, amiben köszönetét fejezi kitartásunkért, elkötelezettségünkért.

2021. szeptember 11-én Országos Ultreyát szervezünk. Ünnepeljük együtt az Eucharisztiát! A tervezett program: szombaton 12 órától Ultreya a Szent István Bazilikában, majd közösen részt veszünk a Kossuth téri szentmisén, fáklyás felvonuláson. Mint sokan tudjátok, vasárnap Ferenc pápa szentmisét celebrál a Hősök terén, oda is együtt megy cursillós közösségünk. Aki korábban regisztrált már a NEK felületén, annak aktualizálnia kell a programokra tett jelentkezését. A cursillós csoport kódja: IEC-UJZY . Természetesen mi is szeretnénk tudni, hogy hányan leszünk az Országos Ultreyán, ezért kérünk, hogy mihamarabb töltsd ki az Országos Ultreya jelentkezési lapját, a  regisztráció linkjehttps://forms.gle/t7TaszUiMdQFsZUh8

Imában hordozzuk egymást!

De colores,
Várdai Judit

bannerek
  Mária Rádió   Mária Út       Szent István Társulat